Italien

Sanchirico
Sanchirico är namnet på den antika bondgården som ligger i mitten av en 120 hektar stor egendom, omgiven av vingårdar, i hjärtat av ett av de mest lämpliga vinodlingsområdena i Medelhavet. I Sanchirico är huvuddruvan Negroamaro, till vilken 40 hektar vingårdar är tillägnade, tillsammans med Primitivo, Susumaniello, även vita druvsorter och internationella sorter.
Här är traditionen kopplad till en lång historia av produktion av vindruvor, alltid utförd med största uppmärksamhet på kvalitet och innovation, och den nya tekniken tillämpas både på jordbruks-produktion, med användning av moderna maskiner för hantering och skörd av druvorna, och omvandlingen av druvorna, som alla kommer från företaget.
Produktionsprocessen sker med största noggrannhet för att respektera druvornas egenskaper (mjuk pressning och pressning av små mängder) och med total kontroll av temperaturen (både kallt, genom ett centralt kylskåp och varmt, genom en panna).

Sieman
Siemàn (“sex händer” på venetiansk dialekt) är född.
Vingårdarna sträcker sig ut i Villaga, i kuperad terräng omgiven av skog, och odlas ekologiskt med full respekt för marken. På så sätt får vi friska druvor, som kan förvandlas till vin med spontanjäsning och utan några tillsatser, filtrering eller annan behandling.
Ölbryggeriet som ligger i anslutning till vingården, används uteslutande till spontana eller blandade jäsningar, med hjälp av den inhemska mikrobiella floran i vingårdarna och druvorna. Dessutom är de flesta ölen gjorda av de odlade druvorna.
Syftet med vårt arbete, passionen som rör oss, är att förbättra det territorium som är vår värd, att förvandla dess frukter till en äkta produkt som är oskiljaktigt kopplad till platsen där den producerades. Det är ett noggrant arbete, av djup respekt, gjord av synergier mellan människan och naturen.

Terre di San Vito
Långt borta från stadskärnan ligger Terre di San Vito-egendomen i Contrada Rascinuso, i området Polignano och bara några steg från havet. Det är ett område som är väl lämpat för att odla vindruvor och olivträd som växer långsamt och naturligt och skapar ett unikt landskap, perfekt för några Apuliens vinprovning.
En generation gammal passion.
Från gammelfarsföräldrar Gianluca och Lauretta till Francesco och Lucia med sina barn Elena, Giovanni och Giacomo, detta är en familj med en stark koppling till omgivningen och traditionen att arbeta på fälten för att ge liv åt en dröm, ett projekt , till Terre di San Vito, varje dag.

Campi Deantera
Deantera är rot, vindruvor, tid, arbete.
Det är vinden som kommer från norr, som ger deras riktning åt raderna av vinstockar; det är sanden, leran och kalkstenen genom vilka våra vinträd slår rot.
Det är en tusenårig historia som har format hennes vingårdar och ger hennes viner deras struktur, aromer och färger.
Deantera består av berättelserna om dem som odlade dessa tunnland före oss, hon är andan på dessa platser, platåer och slätter.
Deantera tar hand om och bearbetar sina fält, från Joniska havet till Adriatiska havet, med ett nytt förhållningssätt till Salento-druvorna och en aldrig tidigare skådad syn på hennes terroir.
Vi tror att det fortfarande finns något att berätta om vårt landskap, med idéer, ord, berättelser och dofter, från dem som, medvetna om sina rötter, kan föreställa sig nya horisonter.

Castel Sallegg
Castel Sallegg är ett familjeägt företag av vinodlare i Caldaro, Alto Adige. Att göra våra egna viner innebär att vi är helt dedikerade till Alto Adiges vinodlingskultur och vi känner att det är vår uppgift att föra ut Alto Adige’s viner till en bredare publik av vinälskare i både Italien och världen.
Passion
Från mars till november sköter vi våra vingårdar i Caldaro med stor hängivenhet. Skörden är den sista akten i en process som pågår under hela året. Endast en mycket noggrant skött vingård ger de bästa resultaten.
Tradition
Familjens historia och Castel Sallegg har varit intimt förbundna sedan 1851. Godset gick i direkt följd från ärkehertig Rainer av Österrike, vicekung av Lombardiet och Veneto, via prinsessan av Campofranco till dagens ägare, greve von Kuenburg.
Jordmån
Alto Adige är en bergsregion med otaliga aspekter. Högt upp är det de snötäckta topparna som kännetecknar landskapet, medan palmer, cypresser, vingårdar och fruktträdgårdar prickar dalgångarna nedanför.
Mötet mellan det alpina-kontinentala klimatet och det milda medelhavsklimatet skapar ett landskap som är unikt i världen.
Vinrankorna i Castel Sallegg växer på mjuka sluttningar på de bästa platserna runt sjön Caldaro och har ett idealiskt klimat för vin på höjder mellan 230 och 550 meter över havet.
Det varma mikroklimatet runt Caldarosjön på 230-280 meter över havet gynnar sent mogna, aromatiska druvsorter.
Vingårdarna på 550 meters höjd vid Preyhof är dock lämpliga för odling av fruktiga vita viner.
Sauvignon Blanc och Blauburgunder [Pinot Nero] hittar ett perfekt hem på Leisenhof på cirka 500 meter över havet. Samspelet mellan jordmånen och påverkan från medelhavs- och alpklimatet bestämmer den omisskännliga karaktären hos kvalitetsvinerna som produceras på Castel Sallegg.
Hållbarhet
Efter en extern revision har Castel Sallegg tagit steget mot hållbarhet. Denna övergång kommer att bidra till att förbättra miljömässig hälsa, social och ekonomisk rättvisa.
Några steg:
Lättare flaskor och pågående byte till “grönare” förpackningar
Uteslutning av herbicider
Miljövänliga tekniker i vingården
Utbildning inom områdena: ekologi och hållbar teknik
Open Wine Trial för att sprida Alto Adige-vinkulturen
Castel Sallegg är på väg mot en allsidig hållbarhet, en resa som förutser ständigt engagemang.