Slide 1

Vi importerar från hela Europa med lite extra fokus på dom östra delarna såsom Ungern, Kroatien, Slovenien, Serbien. Men vi har en hel del spännande från mer kända vinländer som Spanien, Italien, Frankrike, Österrike.

Slide 2

Våra viner kommer från småskaliga producenter som jobbar hantverksmässigt och hållbart, allt från traditionellt till ekologiskt, biodynamiskt och naturvin. Urvalsprocessen sköts av bla en av Sveriges främsta sommelierer.

Slide 3

Våra viner kan du provsmaka på våra vinbarer L´enoteca (Malmö), Lenoteket (Lund) och Lenoteque (Helsingborg).

previous arrow
next arrow

Italien

Sanchirico

Sanchirico är namnet på den antika bondgården som ligger i mitten av en 120 hektar stor egendom, omgiven av vingårdar, i hjärtat av ett av de mest lämpliga vinodlingsområdena i Medelhavet. I Sanchirico är huvuddruvan Negroamaro, till vilken 40 hektar vingårdar är tillägnade, tillsammans med Primitivo, Susumaniello, även vita druvsorter och internationella sorter.

Här är traditionen kopplad till en lång historia av produktion av vindruvor, alltid utförd med största uppmärksamhet på kvalitet och innovation, och den nya tekniken tillämpas både på jordbruks-produktion, med användning av moderna maskiner för hantering och skörd av druvorna, och omvandlingen av druvorna, som alla kommer från företaget.

Produktionsprocessen sker med största noggrannhet för att respektera druvornas egenskaper (mjuk pressning och pressning av små mängder) och med total kontroll av temperaturen (både kallt, genom ett centralt kylskåp och varmt, genom en panna).

Sieman

Siemàn (“sex händer” på venetiansk dialekt) är född.

Vingårdarna sträcker sig ut i Villaga, i kuperad terräng omgiven av skog, och odlas ekologiskt med full respekt för marken. På så sätt får vi friska druvor, som kan förvandlas till vin med spontanjäsning och utan några tillsatser, filtrering eller annan behandling.

Ölbryggeriet som ligger i anslutning till vingården, används uteslutande till spontana eller blandade jäsningar, med hjälp av den inhemska mikrobiella floran i vingårdarna och druvorna. Dessutom är de flesta ölen gjorda av de odlade druvorna.

Syftet med vårt arbete, passionen som rör oss, är att förbättra det territorium som är vår värd, att förvandla dess frukter till en äkta produkt som är oskiljaktigt kopplad till platsen där den producerades. Det är ett noggrant arbete, av djup respekt, gjord av synergier mellan människan och naturen.

Terre di San Vito

Långt borta från stadskärnan ligger Terre di San Vito-egendomen i Contrada Rascinuso, i området Polignano och bara några steg från havet. Det är ett område som är väl lämpat för att odla vindruvor och olivträd som växer långsamt och naturligt och skapar ett unikt landskap, perfekt för några Apuliens vinprovning.

En generation gammal passion.

Från gammelfarsföräldrar Gianluca och Lauretta till Francesco och Lucia med sina barn Elena, Giovanni och Giacomo, detta är en familj med en stark koppling till omgivningen och traditionen att arbeta på fälten för att ge liv åt en dröm, ett projekt , till Terre di San Vito, varje dag.

Campi Deantera

Deantera är rot, vindruvor, tid, arbete.

Det är vinden som kommer från norr, som ger deras riktning åt raderna av vinstockar; det är sanden, leran och kalkstenen genom vilka våra vinträd slår rot.

Det är en tusenårig historia som har format hennes vingårdar och ger hennes viner deras struktur, aromer och färger.

Deantera består av berättelserna om dem som odlade dessa tunnland före oss, hon är andan på dessa platser, platåer och slätter.

Deantera tar hand om och bearbetar sina fält, från Joniska havet till Adriatiska havet, med ett nytt förhållningssätt till Salento-druvorna och en aldrig tidigare skådad syn på hennes terroir.

Vi tror att det fortfarande finns något att berätta om vårt landskap, med idéer, ord, berättelser och dofter, från dem som, medvetna om sina rötter, kan föreställa sig nya horisonter.