Slide 1

Vi importerar från hela Europa med lite extra fokus på dom östra delarna såsom Ungern, Kroatien, Slovenien, Serbien. Men vi har en hel del spännande från mer kända vinländer som Spanien, Italien, Frankrike, Österrike.

Slide 2

Våra viner kommer från småskaliga producenter som jobbar hantverksmässigt och hållbart, allt från traditionellt till ekologiskt, biodynamiskt och naturvin. Urvalsprocessen sköts av bla en av Sveriges främsta sommelierer.

Slide 3

Våra viner kan du provsmaka på våra vinbarer L´enoteca (Malmö), Lenoteket (Lund) och Lenoteque (Helsingborg).

previous arrow
next arrow

Spanien


Bodegas Vibe

Bodegas Vibe är en familjevingård som gör viner som representerar traditionen och kärleken till landet. Vi är belägna inom gränserna för staden Requena, i byn El Azagador, och utgör en del av D.O. Utiel-Requena.

I vår strävan att ge värde åt potentialen i dessa marker har vi beslutsamt valt typiska lokala sorter som Bobal i röda och roséviner och Tardana i vita viner.

Placeringen av våra vingårdar är rik på lera och tillsammans med dess geografiska läge, 700 meter över havet och mellan platån och Medelhavet, ger dem perfekta förutsättningarna för viner med en karaktär som ger uttryck för jorden, klimatet och variation i kombination med noggrannt arbete i vinkällaren.


Huerto de la Condesa

Grevinnans trädgård, som vingården heter översatt, ligger inom den gamla egendomen Heredad de Nuestra Señora de los Dolores, som byggts åt grevinnan av Guadalevin, Doña Carmen Ábela García (1849-1924), en viktig person i staden Ronda.

Vingården, som var fram till phylloxerapesten, den huvudsakliga jordbruksverksamheten i Ronda, försvann praktiskt taget i sin helhet och återhämtade sig i slutet av 1900-talet, tack vare återplanteringarna som utfördes av prins Alfonso de Hohenlohe.

Rondas vingårdar utmärker sig genom användningen av många druvsorter, olika jordar och olika höjder, vilket kan ge väldigt olika viner.